Index bolesti – Prirodan način
Preskoči na sadržaj

Index bolesti

AKNE

Akne su problem unutarnjeg zaprljanja. Preparati koje nanosite na kožu tretirati će simptome, no ne I uzrok te će se akne iznova pojavljivati. Vaš organizam je pun toksina i pokušava se osloboditi  istih preko primarnih ekskretornih organa (jetra, bubrezi, debelo crijevo), međutim kada ovi organi za izlučivanje ne mogu obraditi sve otrove, onda se tu uključuju sekundarni organi koža i pluća. Kožu često zovu  trećim bubregom. Za tretiranje problema potrebno je očistiti organizam, naročito crijeva i jetru. Koristiti 5-dnevni program za crijeva (link) i 5 dnevni program za jetru (link) uz promjenu načina života i prehrane prema zakonima zdravlja (link). Održavati higijenu, često umivati lice mlakom vodom i koristiti prirodne sapune za lice (ne za ruke) i lješnjakovo ulje. Za detalje i više savjeta kontaktirajte nas mailom.

BRUH

Bruh je ispadanje organa kroz otvor u mišićnom tkivu. Javlja se kod oslabljenih mišića u zahvaćenom području, najčešće prepone ili područje pupka. Problem se rješava tako što se na povrijeđeno tkivo postave posebni melemi koji vrše regeneraciju pokidanih mišića. Mogu se piti čajevi od gaveza i virka, kao i da se nanositi obloge od gaveza, rusomače, virka i aloe vere (direktno iscjeđene iz lista)... Nositi steznik i izbjegavati napore i nošenje tereta. Nakon srastanja mišića i trbušne opne biti će prisutna bol još neko vrijeme. Uz oporavak postepeno uvoditi vježbe za jačanje muskulature trbuha, ali oprezno, polako i bez nestrpljenja. Bilo bi poželjno da oboljeli bude na sirovoj biljnoj hrani s pojačanim unosom proteina, da izbaci iz upotrebe otrove, pije dosta tekućine i  ima pravovremeni odmor kako bi što prije došlo do obnove oštećenog  tkiva. Koristiti kremu/mast Duboko tkivo (link) i Superhranu (link). Za detalje i više savjeta kontaktirajte nas mailom.
 

Ciste na jajnicima

Povezano sa hormonskom neravnotežom. Raditi Cjelokupni program (link), izbaciti meso i koristiti soju ili tofu. Prilikom toplo hladnog tuša posebno obratiti pozornost na oboljeli jajnik. Obloge stavljati isto na oboljeli jajnik. Koristiti tinkture Echinacea+, Cirkulacija, Jetra-žuč, Bubrezi-mjehur , Ženska formula i Superhrana.
Poželjno je raditi vaginalno ispiranje sa 2 dl čaja od mente, jednom jušnom žlicom soka od limuna i soka od češnjaka svako jutro. Za detalje i više savjeta kontaktirajte nas mailom.
 

Dijabetes

Treba obratiti pažnju na prehranu, stres i fizičku aktivnost. Raditi Cjelokupni program (link) dok se najveći dio simptoma ne povuće. Piti minimalno 3 litre vode dnevno.

Post na sokovima se preporuča barem 15 dana, prva 3 dana piti sokove od povrća, zatim sok od povrća i razblaženi sok od voća, nakon toga nastaviti sa sokovima od voća i povrća.

Od tinktura koristiti Echinacea +, Cirkulacija, Imunoshot, Jetra-žuč, Bubrezi-mjehur, Ženska formula*(Muškarci ne koriste žensku formulu).

Jako je bitno konzumirati 5-8 velikih češnja češnjaka svaki dan kroz sokove, a kasnije kroz sirovu hranu. Svakog dana trčati i vježbati, stavljati obloge od vrućeg ricinusovog ulja na dio gdje se nalazi gušterača i raditi toplo hladni tuš s naglaskom na dio gušterače. Za detalje i više savjeta kontaktirajte nas mailom.

GLAUKOM, MRENA, MAKULARNA DEGENERACIJA

Uzroci problema su većinom sljedeći:

  1. Prerađeni šećer
  2. Alkohol
  3. Pušenje
  4. masnoće i ulja koje se kuhaju (pržena jela, hamburgeri i sl)
  5. Nedostatak prehrane prirodnim namirnicama koje sadrže vitamine iz grupe A, D, E i CINK
  6. Povišeni krvni pritisak
  7. MSG i zaslađivači u hrani (eksito-toksini iliti pojačivači ukusa - trenutno zastupljeni u svim rafiniranim proizvodima u supermarketima)
  1. Dehidracija (nedostatak vode, pijenje alkohola, kave i napitaka sa kofeinom - energetski napici, koka-kola..i sl)
  1. Stres

Raditi Cjelokupni program (link) u trajanju od 5 dana, nakon toga osvojiti navike iz Zakona zdravlja. Tokom posta na sokovima forsirati mrkvu, špinat i zeleno povrće, nakon toga jesti što više kupusa, cvjetače, prokulice, tikvice- što više sirovo,ili kratko kuhano.

Pročitati knjigu unaprijedite vid (link)

Koristiti tinkture Mozak, Oči, Živci. Za detalje i više savjeta kontaktirajte nas mailom.

HASHIMOTO (bolest štitnjače)

Raditi Cjelokupni program (link) i biti mu posvećen potpuno. Ukoliko imate zatvor, odraditi 5-dnevni program za crijeva. Piti sokove cijeli dan, ne jesti ništa drugo, piti puno vode i možete i čajeve od sušenog bilja(ne iz vrećice). 3 puta dnevno ubaciti u sok bijeli luk (pitka kombinacija je 2-3 naranče i 1-2 češnja češnjaka). Raditi toplo-hladni tuš 2x dnevno, pogotovo u predjelu grla. Navečer stavljati obloge od toplog ricinusovog ulja i češnjaka. Koristiti tinkture  Ženska formula x4, Cirkulacija x3, , Echinacea x3, Jetra-žuč x3.Tinkture će vam trajati 7-10 dana i piju se dok se simptomi ne povuku nekih 80%, tada nastaviti sa zdravim navikama iz Zakoni zdravlja (link). Za detalje i više savjeta kontaktirajte nas mailom.

Helicobacter

Uzrok problema je pad imuniteta, što je uzrokovanom lošom prehranom i lošim životnim navikama. Zbog toga je narušena kiselost želučane kiseline i omogućeno naseljavanje bakterije Helicobacter pylori.

Raditi Cjelokupni program (link) 30+ dana, a post na sokovima barem 5 dana. Ubaciti češnjak u sokove i koristiti ga u sirovoj hrani. Možete raditi i dezinfekcijske klistire, piti čaj od sladića, kadulje i bokvice, nevena, kantariona, bijelog slijeza i gavez.

Koristiti Imunoshot, Echinacea+, Želudac, Crijeva 1 i Crijeva 2. Za detalje i više savjeta kontaktirajte nas mailom.

GRIPA

Gripa je uzrokovana kontaktom s virusom i oslabljenim imunitetom. Kod prvih simptoma najbolje je prestati konzumirati krutu hranu i piti cjeđene sokove za dizanje energije. Uzimati Imunoshot, Echinaceu + ili Imunosuper tonik te Superhranu (link). Odmoriti tijelo i utopliti se.

Zatvor

Zatvor/konstipacija je otežano i/ili neredovito pražnjenje crijeva, najčešće uzrokovano nekvalitetnim načinom života. Potrebno je piti barem 2,5l vode dnevno, izbaciti prerađene i proizvode iz pekarnice te držati se veganske prehrane. Kretanje na svježem zraku je dosta bitno. Odraditi 5-dnevni detoks crijeva (link) uz Crijeva #1 i Crijeva #2, kasnije nastaviti sa Crijeva #1 po potrebi.

Ulcerozni kolitis

Raditi Cjelokupni program (link) barem 30 dana ili više. Post na sokovima je jako važan i to barem 10 dana ili više, dok se bolest ne povuče. Obloge od ricinusovog ulja stavljati preko noći. Ne jesti ništa kruto tokom posta na sokovima. Tinkture nisu potrebne ali treba koristiti formulu Crijeva 2 i obavezno se pridržavati Zakona zdravlja (link).

Podočnjaci i bore

Ako želite da imate lijepu i zdravu kožu , trebate da izbacite alkohol i kavu te da postanete vegetarijanac (za početak možete biti Ovo-lakto-vegetarijanac (jaja i mlijeko) a, kasnije kada vam se organizam privikne možete postati vegan). 

Trebate ići na vrijeme na spavanje i na taj način da se adekvatno odmarate i regenerirate. Možete piti cijeđene sokove  tokom dana i da postepeno mijenjate jelovnik. Jako dobro se pokazao i sok od pšenične trave, ječmene trave i slično, te sokovi od citrusa. Treba vam dosta vode u toku dana, nikako ne unosite diuretike u organizam (kava, alkohol, gazirani sokovi,mineralna i sl...) Uzrok problema ponekad može da bude začepljen  nos što je direktna posljedica pada imunog sistema....Možete pored toga da provjerite hormonski status i zdravlje bubrega . Zapamtite, Vi ste mladi onoliko koliko su mlade vaše krvne žile. Isti ubrzano stare kada ne upražnjavamo zdrave životne navike.

Upala mišića

Pretjerana i nagla fizička aktivnost dovodi do upale mišića. Potrebno je polako pojačavati tempo kako bi izbjegli upalu i bolove.

Problem možete riješiti  tuširanjem toplo-hladnom vodom sa završnicom na toploj vodi. Pažljivo istezanje mišićne grupe koju ste trenirali. Brzo hodanje posle treninga praćeno laganim istezanjem. Led pomaže u saniranju mikrotrauma.

 Kako izbeći upalu?

Napravite dan pauze između treninga i dozvolite tijelu da se oporavi. Mišići koji su dehidrirali znatno brže dobivaju upalu. Nadoknađujte izgubljenu tekućinu. Ne pretjerujte u treningu. Osim upale mišića tako možete zaraditi i neku povredu. Možda jedna od najvećih zabluda kada je upala mišića u pitanju je korisnost primjene metode „klin se klinom“ - vrlo uobičajena i poznata metoda, kada radite onu vježbu od koje ste i dobili upalu. Teško je složiti se sa time. Poboljšanje će u tom slučaju nastupiti kao posljedica povećanja protoka krvi, brže eliminacije raspadnih produkata i bržeg dostavljanja materijala za obnovu oštećenog tkiva. Daleko BOLJE od toga je lječiti upalu mišića tako što ćete metodama oporavka povećati protok krvi i ostvariti isti rezultat, jer sama bol tokom treninga, osim neprijatnosti, refleksnom zaštitom će štedjeti upaljene mišiće i oni će biti obnovljeni i spremni za dalje treniranje. Koristiti ulje Duboko tkivo (link).