Zatvor, depresija, glavobolja: Ključne poveznice – Prirodan način
Preskoči na sadržaj

Zatvor, depresija, glavobolja: Ključne poveznice

Zatvor, depresija, glavobolja: Ključne poveznice

Mogu li glavobolja ili depresija ukazivati na onečišćenje crijeva? Imali smo iskustvo s jednim 67-godišnjakom koji se riješio depresije čišćenjem crijeva. U slučaju da je čovjek zdrav, trebao bi se prazniti najmanje tri puta na dan. Vlakna se nalaze isključivo u namirnicama biljnog podrijetla i NE mogu se naći u namirnicama životinjskog podrijetla. Ona dovode u ravnotežu probavu kao i cijeli organizam. Čovjek obično zbog neznanja ili nemarnosti postaje bolestan i ne shvaća da je fizičko povezano s psihičkim (duhovnim, emocionalnim). Ako se crijeva ne očiste, drugi organi ne mogu izbaciti otpadne produkte, tako da i zatvor može uzrokovati upalu slijepog crijeva. Postoje mnogi uzročnici glavobolje i depresije, da bi čovjek shvatio u čemu je problem treba ispitati svoje navike. Sve počinje od prehrane i životnih navika. Na to čovjek obično dođe kad ga snađe neki ozbiljniji problem i okrene se prirodnim (najsigurnijim i najučinkovitijim) metodama i osjeti stvari na svojoj koži. Neki nikada ne dođu do spoznaje u čemu je problem i ne krenu ga rješavati, ali to obično bude zato što ne žele znati za njega i promijeniti se...

Izbjegavanje koncentrirane hrane poput mesa, šećera i sira važno je jer takvi proizvodi mogu uzrokovati zatvor. Također, mliječni proizvodi, gazirana pića, bijelo brašno, sol, kofein, alkohol te rafinirana i slatka rafinirana hrana trebali bi se izbjegavati ako želite riješiti problem zatvora.

Dodaci željeza također mogu izazvati zatvor, kao i lijekovi protiv bolova i antidepresivi. Ponekad zatvor može biti uzrokovan preosjetljivošću na određene vrste hrane; najčešće su to mlijeko, jaja, čokolada i meso. Kod nekih osoba zatvor može biti posljedica konzumacije velikih količina mlijeka.

Ako ste skloni zatvoru, izbjegavajte prekomjernu upotrebu soli te jednoličnu prehranu koja se temelji isključivo na jednoj vrsti hrane, kao što su samo mlijeko ili samo zeleno povrće. Raznovrsnost u prehrani može pomoći u održavanju redovitog ritma crijeva i sprječavanju zatvora.

Simptomi zatvora obuhvaćaju tvrdu, suhu stolicu i rijetko pražnjenje crijeva, što može otežati pražnjenje debelog crijeva. Osobe mogu osjetiti nelagodu u trbuhu, manjak energije, slab apetit, jaku glavobolju i bol u leđima.

Uzroci zatvora variraju, ali u osnovi, zatvor nastaje kad se otpadni produkti sporo kreću kroz debelo crijevo, uzrokujući bolno izlučivanje i reapsorpciju toksina u tijelo, što dodatno opterećuje jetru i bubrege. Ako se crijeva ne prazne redovito, idealno nakon svakog obroka, može doći do raznih zdravstvenih problema, uključujući loš zadah, tjelesni miris, depresiju, umor, glavobolju, i čak ozbiljnije stanje poput upale slijepog crijeva.

Prirodna rješenje zatvora naglašava važnost svakodnevnog unosa vlakana, povećanog unosa vode i redovite fizičke aktivnosti.  Jutarnje pijenje tople vode može potaknuti crijeva, a unos vlakana omekšava stolicu, poboljšavajući tako crijevno zdravlje. Ono što mi preporučamo kao najbolja prirodna pomoć pri zatvoru su Crijeva #1 a još bolja opcija bi bila napraviti DETOX crijeva s formulom Crijeva #1 i Crijeva #2.

https://prirodannacin.hr/products/crijeva-1-u-kapsulama-100-kom

https://prirodannacin.hr/products/5-dnevni-program-ciscenja-crijeva


 

Dodatni savjeti uključuju:

  • Jutarnje ispijanje tople vode s limunom
  • Redovita šetnja nakon obroka
  • Izbjegavanje hrane koja može uzrokovati zatvor, kao što su teški obroci i rafinirani šećeri

Povećavanje svjesnosti o važnosti redovitog crijevnog pražnjenja i zdravih životnih navika može znatno poboljšati kvalitetu života i spriječiti mnoge zdravstvene probleme povezane s zatvorom.