Preskoči na vsebino

  Leo Messi prije 8 godina promijenio je režim prehrane i otada je nezaustavljiv

  Leo Messi prije 8 godina promijenio je režim prehrane i otada je nezaustavljiv

  SVJETSKO prvenstvo u nogometu u Brazilu 2014. značilo je radikalnu promjenu za Lea Messija. Na prijedlog Pepa Guardiole promijenio je način na koji shvaća hranu. Kapetan Argentine bio je veliki potrošač ultraprerađene hrane s visokim udjelom masti i šećera, a liječnik Adrian Cormillot uspio ga je uvjeriti da mu ta loša navika radi probleme. Messi je počeo konzumirati hranu s većom nutritivnom vrijednošću.

  Njegova prehrana otada se temelji na pet ključnih namirnica. To su voda, maslinovo ulje, cjelovite žitarice, svježe voće i povrće. 

  "Jako su dobri i orašasti plodovi i sjemenke", kaže talijanski nutricionist Giuliano Poser koji je napravio revolucionarnu promjenu Messijevog jelovnika.

  Prema Poseru, šećer je najgora stvar za mišiće. Zato je Messiju savjetovao da se drži podalje od slatkog, ali i od rafiniranog brašna.

  "Količina mesa koju inače jedu Argentinci i Urugvajci je prevelika. Meso je teško probavljivo pa sam savjetovao Messiju da smanji njegov unos", dodao je Poser.

  Omiljeno jelo slavnog Argentinca je pečena piletina s korjenastim povrćem. Voli i specijalitet svoje zemlje, milanesu, odnosno tanak goveđi file pržen u krušnim mrvicama. No to si jelo rijetko priušti, baš kao i pizzu, kojoj nikada nije mogao reći ne.

   

  preuzeto s Index.hr